Заместник областният управител на област Видин уважи поканата на кмета

...
Заместник областният управител на област Видин уважи поканата на кмета
Коментари Харесай

Как Община Ружинци ще се бори срещу наркотиците?

Заместник регионалният шеф на област Видин почете поканата на кмета на Ружинци Александър Александров и се включи в среща – диалог, проведена от кметството и Съвета за развиване на гражданското общество към община Ружинци.

С представители на институции от област Видин, Арутюнян разиска тематиката с използването и разпространяването на опиати измежду подрастващото потомство , като подчертава върху предварителната защита и решенията за справяне с наболелия измежду обществото проблем. Заместник регионалният шеф предложи и подпомагане за образуване на по-широка осведомителна акция в учебните заведения на територията на цялата област .

Присъстващите на срещата – представители на РПУ – Белоградчик, Общинският съвет по наркотични субстанции – Видин, кметове и кметски наместници на обитаеми места в Ружинци, шефове на учебни заведения в общината, общопрактикуващи лекари и здравни посредници, се сплотиха към концепцията да работят в синхрон и с общи сили и средства, с въвеждането на здравни и обществени ограничения , да способстват за предотвратяване на уязвимите групи от зависимостта към опиатите.

По време на полемиката бяха направени и съответни рекомендации за дейна работа с психолозите в учебните заведения, както и провеждането на повече просветителни беседи и прожектиране на филми, които да покажат вредата от потреблението на неразрешени вещества .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР