Заместник областният управител Милчо Стефанов председателства провелото се днес заседание

...
Заместник областният управител Милчо Стефанов председателства провелото се днес заседание
Коментари Харесай

Директорът на РУО-Враца Лорета Колева: От планираните 62 броя паралелки са реализирани 60

Заместник регионалният шеф Милчо Стефанов ръководи провелото се през днешния ден съвещание на Постоянната комисия по претовареност към Областния съвет за развиване. На него бяха регистрирани резултатите от осъществения Държавен план-прием за образователната 2022/2023 година и бяха показани идните действия и провокации пред държавния план-прием и спомагателния държавен план-прием за учебната2023/2024 година, както и установяване на уговорките на всички заинтригувани страни при създаването му.
Началникът на РУО – Враца Лорета Колева осведоми членовете на ПКЗ, че ДПП 2022/2023 година след приключено главно обучение е осъществен сполучливо, от плануваните 62 броя паралелки са осъществени 60, като от тях 14 профилирани, 48 професионални  и 5 с дуална форма на образование. 94% от седмокласниците са траяли образованието си в област Враца. Остава огромен и броят на зрелостниците които не престават образованието си във ВУЗ.
По отношение да ДПП за образователната 2023/2024 година се следи нежна наклонност към увеличение на броя на учениците, завършващи VІІ клас – от 1467 през предходната година на 1504 възпитаници. Запазват се главните правила на обмисляне на  приема след седми клас, като той ще е съгласуван както със стратегическите и плановите документи на общините в региона, положението на учебната мрежа и трендовете по отношение на броя на учениците завършващи главно обучение по обитаеми места и общини. Същият ще регистрира и  становищата и поръчките на работодателите и работодателските организации, отразяващи потребностите на пазара на труда. Стремежът е да има уравновесено съответствие сред просветителните и професионалните паралелки. Преструктуриране на приема в посока на STEM профили и ИТ специалности.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР