Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев проведе работна среща със земеделци

...
Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев проведе работна среща със земеделци
Коментари Харесай

Заместник-министър Стефан Бурджев проведе работна среща със земеделци от община Белене


Заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев организира работна среща със земеделци от община Белене. Пред фермерите и животновъдите, той показа резултатите от работата си досега и осведоми за идните действия в ресора му. Акцент в срещата бяха и опциите за подкрепяне на стопаните, като заместник-министърът обърна внимание на поддръжката за сензитивните браншове, като отглеждане на животни, зарзаватчийство, зеленчукопроизводство.

Тема на диалозите бе и Стратегическият проект. В тази връзка, аграрният заместник-министър обясни какви са дейностите на министерството сега по него, както и опциите, които проекта дава за подкрепяне на развиването на селските региони.

По време на полемиката стопаните обясниха, че един от главните проблеми, който имат в района е отводняването на площите. От своя страна заместник-министър Бурджев пое ангажимент да се търсят благоприятни условия за решаването му, като една от тях е закупуване на отводнителна техника. Млади земеделци и животновъди сложиха въпроси, свързани с равнене на опциите им по отношение на по-големите арендатори.

Земеделските стопани изрекоха признателност за обезпечената опция от държавното управление за удобства достъп до кредитиране от банкови институции.

В умозаключение заместник-министър Бурджев съобщи, че ще продължи да бъде в директен разговор с представителите на аграрния бранш в района.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР