Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов се притеснява за живота си

...
Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов се притеснява за живота си
Коментари Харесай

Заместник-министър се притеснява за живота си

Заместник-министърът на земеделието Иван Христанов се тормози за живота си поради инспекциите на компанията за фито-санитарен надзор на граничния пункт " Капитан Андреево ". Междувременно през вчерашния ден депутати изслушаха Васил Димитров, който ръководи лабораторията.

По думите му четири институции са били на инспекция там и няма установени нарушавания. Димитров бе изслушан от парламентарната комисия по предварителна защита и противопоставяне на корупцията, където отговаряше на депутатски въпроси, свързани с извършаните от компанията му санитарно-ветеринарните инспекции на българо-турската граница.

От 1 април започва една всеобща акция против моята компания, с цел да ми се изземе бизнесът, съобщи той пред депутатите. Димитров уточни, че има заповед от Българската организация по сигурност на храните (БАБХ), която задължава всички проби да се карат в централната лаборатория в София, с което, съгласно него, активността му е на практика спряна.

Веднага откакто българските служби почнали инспекция на единствената частна лаборатория, която взима проби от ТИР-овете с продукция от Турция, заместник-министърът на земеделието Христанов получил позвъняване.

" Особеното на това обръщение е, че то пристигна безусловно на идващия ден, откакто изисках цялостната документи с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", сподели зам.-министърът на земеделието Иван Христанов пред Bulgaria on Air

Натиск имало и към шефа на Българската организация по сигурност на храните. А върху работещите на самия пункт е въздействано за да изоставен работа, твърди зам.-министър Хрисанов.

Според Васил Димитров обаче репресиите на страната почнали след визитата на премиера Кирил Петков на 1 април. Той счита, че е в ход акция, която да изземе бизнеса му.

" Имах позвъняване от лице, само че на този стадий не мисля да го кажа. Аз се тормозя за сигурността си. Ще го кажа където би трябвало ", съобщи Васил Димитров.

Пред депутатите той удостовери посочена от него в отворено писмо до медиите информация, че е получил телефонно позвъняване от човек, непосредствен до прочут български предприемач, в което е получил оферта бизнесът му да бъде платен.

Този човек ми заяви, че въпросният предприемач има интерес към моя бизнес и го желае за себе си.Иска да купи компанията ми и или ще му я продам на избрана от него цена, или бизнесът ми ще бъде лишен благодарение на страната, описа Димитров, само че отхвърли да назове съответни имена.

А повода частната лаборатория да спре да работи е, че страната желала сигурност и по-голяма облага.

" Друга компания няма да има. Това е гранична сериозна инфраструктура, там би трябвало да работи страната, тъй като единствено тя може да обезпечи дълготрайна работа. Не да се тормозим дали, в случай че на някой му писне и на следващия ден си тръгне, цялата граница ще се срине ", изясни зам.-министър Христанов.

Към момента пробите от товарите се носят за проучване до София. Това е повода и опашката от камиони на границата да е километрична. Зам.-министър Христанов обаче твърди, че има схващане от турска страна и напрежението е измислено.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР