Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев посети два

...
Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев посети два
Коментари Харесай

Заместник-министър Стратев посети два обекта по ПМДР 2014-2020

Заместник-министърът на земеделието и храните доцент Деян Стратев посети два обекта финансирани по Програмата за морско дело и риболовство 2014-2020 година в област Стара Загора. Общата планирана стойност на двете сдружения е 1 800 000 лева

Единият обект е за произвеждане на спирулина, което се намира в с. Зимница, общ. Мъглиж. Това е единственото стопанство за спирулина в България и в него са осъществени три планови оферти по размер 2.1. „ Продуктивни вложения в аквакултурите " по ПМДР, в това число оранжерийно развъждане на водорасли посредством фото биореактор. Инвестицията покачва продуктивността на предприятието. Компанията има към този момент изпълнен план за закупуване на автоматизиран сепаратор и пакетиращи мощности.

Заместник-министър Стратев посети и рибовъдна плантация край бент. Могилово, която е бенефициент по ПМДР и е изпълнила план за уголемение на садково стопанство със спомагателни обекти към него. Инвестицията включва създаване на лична риболюпилня и аераторна система към садките в язовира. Производствената система във фермата се ползва при развъждане на шаран. Изградена е и система от възобновими енергийни източници, която покачва енергийната успеваемост.

Посещенията на заместник-министър Стратев, на обекти по ПМДР, са част от финалната годишна среща на Националната рибарска мрежа в гр. Стара Загора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР