Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев одобри основни

...
Заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев одобри основни
Коментари Харесай

Зам.-министър Стратев одобри документи за Програмата за морско дело, рибарство и аквакултури 2021-2027

Заместник-министърът на земеделието и храните доцент Деян Стратев утвърди съществени документи за стартирането на Програмата за морско дело, риболовство и аквакултури 2021-2027 година Те са признати с решение на Комитета за наблюдаване на програмата.

Одобрени са критериите за асортимент на планови оферти за част от дейностите и Индикативна годишна работна стратегия за 2023 година Посочените документи са от основно значение и ще обезпечат навременно подкрепяне за бранша.

С писмената процедура Комитетът за наблюдаване утвърди критерии за асортимент на планове за следните типове действия: продуктивни вложения и нововъведения в аквакултурите, преправка на артикули от лов на риба и аквакултури, надзор и правоприлагане, събиране на данни, аквакултури, осигуряващи екологични услуги, както и техническа помощ.

С утвърдената индикативна работна стратегия за 2023 година Управляващият орган си слага за цел до края на годината да разгласи приеми за подкрепяне за създаване и рационализация на риборазвъдни стопанства; акваекологични ограничения в зони от НАТУРА 2000, преработвателни предприятия, както и надзор върху риболова.

Тези вложения ще допринесат за развиването на по-модернизиран и екологичен бранш. Постигане на задачите на Зеления пакт, развиване на дигитализацията и нововъведенията, вложения за проследимост на продуктите от аквакултури, по-добра енергийната успеваемост и безвредни условия на труд, диверсификация и произвеждане на нови типове аквакултури.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР