Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, заедно със заместник-директора на

...
Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, заедно със заместник-директора на
Коментари Харесай

Темелакиев: МВР ще направи всичко възможно за облекчаване на трафика през Дунав мост“-Видин

Заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев, дружно със заместник-директора на Групово дело „ Гранична полиция “, организира през днешния ден среща с представители на браншови организации в превоза. Основна тематика на диалозите бе пропускливостта на Граничен контролно-пропусквателен пункт – Дунав мост 2.

„ В рамките на своите компетентности Министерството на вътрешните работи прави и ще продължи да прави всичко належащо за редуциране на времето за инспекция на товарните коли, без да бъдат нарушавани разпоредбите за отбрана на националната сигурност и за граничен надзор “, заяви заместник-министър Темелакиев и посочи, че следва последваща среща в региона на граничния пункт, която ще се състои в наличието на държавните институции, които имат директно или индиректно отношение по тематиката. В този смисъл той анонсира уговорката, стихотворец от Агенция „ Митници “, за въвеждане на опция за онлайн заплащане на такса мост за Русе, а на по-късен стадий - и за Видин, както и за картово заплащане, което ще докара до в допълнение редуциране на времето за прекосяване. От Групово дело

„ Гранична полиция “ увериха превозвачите, че всички гишета на граничния пункт работят в цялостен размер.

„ Директорът на ОДМВР – Видин ме увери, че Министерство на вътрешните работи не извършва функционалности по пренасочване на товарни коли към обособения заплатен паркинг. По мотив изнесените данни разпоредих инспекция на шефа на регионалната дирекция. Ако някой е превишил правата си или е работил незаконносъобразно, ще понесе следствията “, осведоми още заместник-министър Темелакиев.

Единственият метод да решим казуса е в съдействие сред всички наранени страни в нашата страна и с румънските сътрудници - обявиха представителите на Съюза на интернационалните превозвачи показаха признателност към заместител вътрешния министър за отговорността и за изявеното предпочитание за осъществяване на срещата. Подчертано бе, че Министерство на вътрешните работи ще спомага за образуване на трафика на всички артикули с хладилен надзор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР