Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов изрази днес сутринта пред

...
Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов изрази днес сутринта пред
Коментари Харесай

Съжалявам, че полицията в Ботевград не е използвала палки и гумени куршуми, обяви зам-министър на МВР

Заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов изрази през днешния ден сутринта пред Би Ти Ви страдание, че полицията в Ботевград не е употребила " мощ, помощни средства, гумени, патрони и палки " при случая в ромската махала на Ботевград в неделя. Тогава, изпратени по сигнал за мощна музика чиновници на реда, бяха замеряни с камъни и буркани, от група роми.

Според Балабанов в случай, че е имало несъблюдение на полицейско предписание полицията е имала право да приложи цялата суровост на закона, с цел да възвърне реда. " В тази страна има закони. Трябва да спрем с този псевдолиберализъм ", добави той.

По мотив изказванията на ромите, че те са били бити без причина от полицейските чиновници и даже е имало изстрели зам-министърът разгласи в прав текст: " Изричането на лъжи от тази етническа група е фасон – никакви сачми и патрони не са употребявани ". На няколко пъти Стефан Балабанов, който е зам.-министър от квотата на " Обединени патриоти ", посъветва и да се спре потреблението на думата роми, вместо роми.

Той прикани всички чиновници на Министерство на вътрешните работи да употребяват законите и пълномощията, които са им дадени, с цел да може да се противодейства на такива нападателни групи. Балабапов акцентира, че от Министерството на вътрешните работи застават зад дейностите на служителите на реда в Ботевград и ще им го каже персонално.

Според него би трябвало да има законови промени и Министерство на вътрешните работи да може служебно да пази служители на реда при каузи против тях, свързани с работата им, а не да им се постанова сами да си търсят юристи.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР