Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов подписа от името на

...
Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов подписа от името на
Коментари Харесай

Пътуваме без визи до 6 островни държави

Заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов подписа от името на Съвета на Европейски Съюз промените на споразуменията за краткосрочни безвизови пътувания с Антигуа и Барбуда, Бахамските острови, Мавриций, Сейшелските острови и островите Сейнт Китс и Невис. Официалната гала се състоя на 25 април в Брюксел, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Споразуменията са в действие от 2010 година, като подписаните промени ще ги приведат в сходство с хоризонталните промени във визовото законодателство на Съюза от 2013 година Промените в споразуменията ще разрешат на европейските жители да пътуват до шестте островни страни до 90 дни в границите на всеки 180-дневен интервал. Досега краткосрочните визити бяха до 60 дни в границите на 3 месеца след датата на първото влизане. За следващи пътувания се постановяваше да се желае виза. С подписаните през днешния ден промени ще се облекчи изчисляването на престоя на европейски жители и ще се улеснят контактите сред хората.

“Измененията, които подписваме, са не просто механически промени на съществуващите съглашения, с цел да бъдат приведени те в сходство с разрастващото законодателство на Европейски Съюз. Това, което вършим през днешния ден, е да потвърдим задачите, които си поставихме през 2009 година – да поддържаме другарството сред нашите нации, като даваме опция на жителите ни да пътуват без визи на територията на съответната страна “, съобщи заместник-министър Ципов на формалната гала.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР