Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова участва в неформална среща

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова участва в неформална среща
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова участва в неформалната среща на министрите на външните работи на държавите членки на ЕС – „Гимних” в Прага

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова взе участие в неофициална среща на министрите на външните работи на страните – членки на Европейски Съюз във формат „ Гимних “, която се организира в Прага на 30 и 31 август.

По традиция форумът се семейства от ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз и се ръководи от Върховния представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

Сред тематиките на двете работни сесии по време на неофициалната среща са връзките ЕС-Африка и съветската експанзия против Украйна. В рамките на събитието се организира и неофициален обяд с присъединяване на министрите на външните работи на Украйна, Република Молдова и Грузия.

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова взе участие и в откриването на съпътстващото събитие „ Форум за Украйна “, част от „ Форум 2000 “, който се организира в Прага от 31 август до 2 септември 2022 година. Сред участниците и гостите на събитието са редица политически и публични водачи, измежду които и президентът на Украйна Володимир Зеленски, министър-председателят на Чехия Петър Фиала, министърът на външните работи Ян Липавски, както и участниците в „ Гимних “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР