Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова ще участва в неформалната

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова ще участва в неформалната
Коментари Харесай

Зам. външният ни министър ще участва в срещата на ЕС Гимних

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова ще взе участие в неофициалната среща на външните министри на Европейски Съюз „ Гимних “, която ще се организира на 13 и 14 януари 2022 година в Брест, Франция.

По традиция форумът се семейства от ротационното председателство на Съвета на Европейски Съюз и се ръководи от Върховния представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

Програмата ще стартира със взаимна среща с министрите на защитата, на която ще бъде разискван ревизираният план на Стратегическия компас на Европейски Съюз в региона на сигурността и защитата.

Двете работни сесии по време на „ Гимних “ ще бъдат отдадени на развиването на обстановката със сигурността в Източна Европа и на връзките сред Европейски Съюз и Китай.

В рамките на форума е планувано присъединяване на ръководителя на Комисията на Африканския съюз Муса Факи Мaхамат и на Айсата Тал Сал, министър на външните работи на Сенегал, като тематика на диалозите ще бъде идната Среща на върха ЕС-Африкански съюз.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР