Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие посланика на Нигерия

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие посланика на Нигерия
Коментари Харесай

Зам.-министър Петрова прие посланика на Нигерия в България

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова одобри посланика на Нигерия в България, със седалище в Букурещ, Сафия Ахмад Нуху.

Двете страни разискаха опциите за задълбочаване на политическия разговор, съдействието в областта на образованието, селското стопанство, осведомителните технологии, както и развиването на връзките в региона на стопанската система и вложенията.

България високо цени отличните двустранни връзки с Нигерия. Убедени сме, че усилването на политическия разговор ще докара до подсилване на българо-нигерийското съдействие във всички области от съвместен интерес, посочи Велислава Петрова. За това ще способства и визитата на министъра на външните работи на Нигерия, който по покана на министър Теодора Генчовска се възнамерява да посети страната ни през идващия месец.

В хода на диалога заместник-министър Петрова съобщи също, че България е подготвена да открие почетно консулство в Лагос. Тя открои и преимуществата на висшето обучение в България, като означи, че българските университети от ден на ден демонстрират интерес към привличането на студенти от Западна и Централна Африка.

Двамата събеседници разискаха още разнообразни начинания и взаимни планове, измежду които и опцията за осъществяване на политически съвещания. „ Трябва да работим в тази посока. Има доста нови действителности, които би трябвало да бъдат регистрирани в връзките ни “, сподели Велислава Петрова.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР