Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие днес копия от

...
Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова прие днес копия от
Коментари Харесай

Новият посланик на РСМ у нас връчи акредитивните си писма

Заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова одобри през днешния ден копия от акредитивните писма на новия ексклузивен и пълномощен дипломат на Република Северна Македония у нас Агнеза Руси Поповска , оповестяват от пресцентъра на Министерство на външните работи.

Заместник-министър Петрова акцентира удовлетворението на българската страна, че след един прекомерно дълъг интервал този недостиг в двустранния дипломатически разговор е преодолян и Северна Македония към този момент има ексклузивен и пълномощен дипломат в София. Т я изрази надежда, че това ще способства за задълбочаване на добросъседските връзки.

Петрова посочи и поддръжката на България за европейската интеграция на Северна Македония. Заместник-министърът акцентира и нуждата да се положат поредни старания за възобновяване на доверието и създаване на откровена положителна атмосфера в двустранния разговор.

В хода на диалога двете страни се съгласиха, че наред с напредъка на политическо равнище, от интерес за жителите над двете страни ще бъде постигането на осезаеми резултати в секторното съдействие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР