Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев взе участие в априлското

...
Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев взе участие в априлското
Коментари Харесай

Зам.-министър Георгиев взе участие в редовното заседание на Съвет „Общи въпроси“ в Люксембург

Заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев взе присъединяване в априлското съвещание на Съвет „ Общи въпроси “, което се състоя в Люксембург.

Съветът прегледа в границите на постоянния разговор по върховенството на закона частите от Годишния отчет на Европейската комисия по отношение на Люксембург, Малта, Нидерландия, Австрия и Унгария. В рамките на полемиката бяха обменени положителни практики, при съблюдаване равнопоставеността сред страните членки. Подчертано беше значимото значение на разговора по тематиката с оглед отстояване на полезностите на Европейски Съюз в подтекста на съветската експанзия в Украйна.

Съветът дискутира и заключителния стадий от работата на Конференцията за бъдещето на Европа. Предстои ново пленарно съвещание на Конференцията на 29-30 април 2022 година и заключително събитие на 9 май 2022 година Въз основа на окончателния отчет от работата на Конференцията, който ще бъде показан на 9 май 2022 година, Съветът, Европейска комисия и Екологичен потенциал ще стартират работа всъщност по предложенията.

Министрите се сплотиха към предпочитаното значение на последващите дейности, с цел да не се поражда отчаяние измежду жителите. Европейска комисия има намерение да включи в идната си работна стратегия някои от най-видимите и значими оферти от Конференцията.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР