Заместник-министърът на външните работи на Сирия Фейсал Микдад призова Световната

...
Заместник-министърът на външните работи на Сирия Фейсал Микдад призова Световната
Коментари Харесай

Сирия призова СЗО да не политизира борбата с коронавируса

Заместник-министърът на външните работи на Сирия Фейсал Микдад прикани Световната здравна организация (СЗО) да не политизира битката с ковид, а да предприеме действителни ограничения против разпространяването на пандемията.
Микдад одобри през днешния ден в Дамаск новия формален представител на СЗО в Сирия Ахмиджал Мухтумова, която връчи акредитивните си писма, съобщи РИА новости.
По информация на организация САНА, сирийският посланик е призовал СЗО да се занимава с действителна филантропична активност и да се абстрахира от политизирането. Той осъди ограниченията на американската администрация против организацията във време, когато целият свят се опълчва на пандемията.
Според Микдад, е неприемливо да се запазят едностранните наказания на Съединени американски щати и на техните европейски съдружници по отношение на Сирия.
„ Тези ограничения са аморални, безчовечен и опонират на правилата на Организация на обединените нации. Ние настояваме да бъдат отстранени както против Сирия, по този начин и против други нуждаещи се страни, с цел да може да се противодейства на ковид ”, е подчертал той.
Съобщава се, че Махтумова е изразила подготвеност да си взаимодейства със сирийското държавно управление в полза на народа на Сирия в битката против пандемията и е подчертала, че поддържа подхванатите от локалните управляващи ограничения.
До момента в страната има 47 доказани случая на заразяване с COVID-19, от които 29 души са оздравели, а трима са умряли.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 11 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР