Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в интервю

...
Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в интервю
Коментари Харесай

Газпром“ ще успокоява пазарите, като увеличи доставките за Европа за сметка на собствените си резерви

Заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков в изявление пред Би Би Си отхвърли изказванията, че Москва е прекъснала доставките на европейския пазар, където цените на електрическата енергия и газа са се повишили внезапно заради незадоволително предложение и мощно търсене, обвързвано с възобновяване на стопанската система.

„ Ние поддържаме енергийната сигурност на Европа, желаеме да работим дружно. „ Газпром “ в действителност стартира да изпомпва газ от своите запаси и да го изпраща по тръбопроводите, с цел да стабилизира пазара “, сподели Рябков пред предаването „ Трудни диалози “, без да дава детайлности.

Британските медии, базирайки се на данни от Gaz Infrastructure Europe, оповестиха, че на 7 октомври „ Газпром “ е изпомпал газ от хранилището Хайда, Австрия, откакто цената на газа скочи до рекордно високо равнище.
свързани новини3346на 26.09.2021
„ Опитваме се, премислено, умерено, рационално да стабилизираме обстановката. Не е в наш интерес да провокираме още по-голям безпорядък “, сподели Рябков.

Група евродепутати изиска от Европейската комисия да проверява ролята на „ Газпром “ в повишението на цените на бензина, като настояват, че съветските компании са обвинени в манипулиране на пазара с тяхното държание, напомня английската медия.

Законодателите също подозират, че компанията желае да окаже напън върху Европа да се съгласи с идното разкриване на газопровода „ Северен поток 2 “, който би трябвало да доставя съветски газ в Германия.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР