Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев прие посланика на Индия

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев прие посланика на Индия
Коментари Харесай

Заместник-министър Георгиев прие посланика на Индия

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев одобри посланика на Индия Пуджа Капур през днешния ден в Министерство на външните работи, оповестиха от ведомството.

Двамата разискаха въпроси от двустранните връзки сред България и Индия, Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, задълбочаване на съдействието сред двете страни в областта на науката, образованието и технологиите, както и идни визити на високо и най-високо равнище.

„ Индия е значим сътрудник за България, бъдещи визити на високо и най-високо равнище ще дадат опция за още по-задълбочено партньорство сред нашите две страни “, съобщи заместник-министър Георгиев.

Двамата събеседници се сплотиха към мнението, че съществува необработен капацитет за съдействие в сферите на образованието, науката и технологиите. Бяха разисквани и опциите за предстоящ продан на студенти сред български и индийски университети. „ Много може да се направи в областта на образованието, не съществуват спънки за развиване на контактите сред студенти “, съобщи от своя страна индийският дипломат.

Заместник-министър Георгиев и дипломат Капур подчертаха нуждата от усилване на връзките сред България и Индия и в региона на културата и туризма в подтекста на по-доброто опознаване и доближаване сред народите на двете страни.

Индийският посланик насочи поздравления във връзка сполучливото привършване на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. „ Това беше лидерско показване, връщането на тематиката за европейската вероятност на Западните Балкани в дневния ред на Европейски Съюз е огромен триумф “, съобщи дипломат Капур.

От своя страна българският заместник-министър акцентира, че с работата си през първите шест месеца на 2018 година, страната ни е потвърдила на какво е способна. „ Това беше огромно предизвикателство за нас, само че няма подозрение, че репутацията на страната ни в този момент е още по-добра “, акцентира Георг Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР