Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев прие копия на акредитивните

...
Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев прие копия на акредитивните
Коментари Харесай

Заместник-министър Георг Георгиев прие посланиците на Япония и Пакистан

Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев одобри копия на акредитивните писма на двама новоназначени посланици - изключителния и пълномощен дипломат на Япония Хироши Нарахира и изключителния и пълномощен дипломат на Пакистан Мариам Мадиха Афтаб.

Заместник-министър Георгиев одобри дипломат Нарахира в Министерство на външните работи, като по време на диалога двамата събеседници разискаха отличните връзки сред България и Япония. Те означиха трите значими кръгли годишнини, които страните ни честваха през 2019 година - от реализирането на първите публични контакти, установяването на дипломатическите връзки и след това тяхното възобновяване след известно спиране. „ Така показахме какъв брой точно продължително е другарството сред нашите две страни, а капацитетът пред съдействието – безконечен “, съобщи заместник-министърът на външните работи.

Установяваме дипломатически връзки със Сейнт Лусия

По време на срещата си заместник-министър Георгиев и дипломат Мариам Мадиха Афтаб се съгласиха, че обичайно положителните връзки сред България и Пакистан биха могли да се задълбочат, като най-лесният път към това е посредством доближаването на хората – с културни, просветителни и туристически обмени. „ В нашето министерството ще намерите освен сътрудници и поддръжка, само че и другари “, сподели Георгиев. През 2020 година означаваме 55 години от определяне на дипломатически връзки сред България и Пакистан.

Заместник-министър Георгиев пожела триумф на новоназначените посланици на Япония и Пакистан в осъществяване на задачите им в България.

Сн. МВнР
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР