Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева откри 18-то издание на

...
Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева откри 18-то издание на
Коментари Харесай

Пловдив е водеща дестинация за културен туризъм в страната

Заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева откри 18-то издание на Международното туристическо ревю „ Културен туризъм “, което се организира в интервала 20-23 април 2023 година във Велико Търново.
Прочетете още
Проф. Модева подчертава върху възходящото значение на културния туризъм в международен мащаб и приносът му към цялостното възобновяване на бранша след рецесията от Covid-19. По данни на Световната организация по туризъм и Евростат, 40% от туристическите пътувания са за опознаване на културно-историческото завещание и посещаване на културно събитие.

В народен мащаб Пловдив е водеща дестинация за културен туризъм, следван от Велико Търново и Русе.

В откриването на Международното туристическо ревю „ Културен туризъм “ взеха присъединяване кметът на община Велико Търново - Даниел Панов, заместник-кметът по “Култура, археология и туризъм ” на община Пловдив - Пламен Панов, заместник-кметът по “Икономическо развиване ” на община Сливен - Стоян Марков, посланиците на Румъния, Палестина и Южна Корея, както и представители на посолството на Индия.

Международното ревю „ Културен туризъм “ е одобрена платформа за показване на напъните на общини, туристически компании, цивилен сдружения за развиването на културния туризъм. Със независими щандове се показват над 28 общини, Министерството на туризма, музеи и туристически сдружения. Община Пловдив показва с атрактивен щанд културно- историческото завещание и събитийния календар на града за 2023 г.  На огромен екран за любознателните гости се показва най-новият рекламен филм за Пловдив, включващ одобрени и нови туристически атракции.

Международното ревю „ Културен туризъм “ се провежда от Община Велико Търново в партньорство с Асоциацията на българските туроператори и туристически сътрудници и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, и с поддръжката на Министерството на туризма.
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР