Заместник-министърът на транспорта Николай Найденов даде подробности за инцидента край

...
Заместник-министърът на транспорта Николай Найденов даде подробности за инцидента край
Коментари Харесай

Зам.-министърът на транспорта за загиналия пилот: Имаме запис на полета. Работим по няколко версии

Заместник-министърът на превоза Николай Найденов даде детайлности за случая край Лесново на брифинг. Както е известно, през днешния ден дребен аероплан падна в местността " Побит камък ", на 3 км от летище Лесново. Пилотът Георги Влайков почина на място

" Разследват се аргументите за случая. Има няколко версии, има запис на полета, той ще бъде възложен на проверяващите органи. Да се надяваме, че те ще стигнат бързо до повода за този трагичен случай ", заяви Найденов, представен от Българска национална телевизия.

По думите му, полетът е сбъднат с механически кадърен аероплан, със съответната регистрация.

" Пилотът е бил с доста сериозен опит, което не допуска подобен вид произшествие. Всички версии ще се проверяват. Към сегашния миг не може да се вземе решение каква е повода - дали е здравословна, дали е техническа, ще се проверяват всички вероятни версии ", добави Николай Найденов.

Той разясни, че водачът разполага със съответните лицензи и безусловно законосъобразно упражнява активността си.

" Информацията, която е по отношение на акробатичните полети е, че тези подготвителни полети са от няколко месеца, той е упражнявал и е опитвал избрани фигури. По-скоро не е имал опит в частта за акробатичните номера. Пилотът практикува от 2011 година, не би трябвало да се прави връзка сред неговата процедура и днешния случай, тъй като те са две разнообразни неща в авиацията. Акробатичните номера и осъществяването на акробатичните фигури е строго характерна активност, която няма отношение с неговото упражняване и практическият опит ", съобщи заместник-министърът на превоза.

Според него за този полет и за този аероплан не належащо в допълнение позволение. Полетът е бил позволен в обикновено време, случаят е настъпил в 13:30, незабавно са сезирани органите, полетът се е заснемал, посочи Николай Найденов.

" Хората, които са били част от екипа на водача, са били доста близко и незабавно са се отзовали на местопроизшествието. Ако е бил даже с каска е имало опция този случай да не приключи с летален излаз, за този полет не е било належащо да е с каска, тъй като е подготвителен, само че всеки един предпазен детайл може да докара до по-голяма сигурност. Травмата в главата е била с решаващо значение ", сподели още Николай Найденов.

Служебният вицепремиер и министър на превоза и известията Христо Алексиев разпореди незабавна инспекция на случая с дребен аероплан, който стана на 3 км южно от летище Лесново. Сезиран е и Националният ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР