Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова проведе среща

...
Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова проведе среща
Коментари Харесай

Повече български туристи избират Малайзия


Заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова организира среща с господин Ролан Сох, прокурист на почетния консул на Република България в Малайзия. Двамата разискаха опциите за задълбочаване на двустранните връзки сред двете страни. Зам.-министър Николова срещна господин Сох с работата на Министерството на районното развиване и благоустройството, главните акценти от управническата стратегия на държавното управление и целите на България като ръководител на Съвета на Европейски Съюз.

Ролан Сох осведоми, че Малайзия става все по-предпочитана страна за туристи от Европа, включително и България. Страната ни става все по-разпознаваема, а образец за това е, че покрай столицата на Малайзия е открит български ресторант. Той обърна внимание на огромния капацитет на България във връзка с привличането на туристи от Азия, в частност Китай, само че акцентира на нуждата от основаване на характерен туристически артикул, съгласуван напълно с желанията на този вид гости.

Зам.-министър Николова взе участие в кръгла маса на високо равнище на тематика " Иновативно ръководство за приобщаващи градове ", която е част от програмата на Деветото издание на Световния градски конгрес, проведен от програмата на Организация на обединените нации Хабитат в столицата на Малайзия Куала Лумпур. Пред участниците в срещата заместник-регионалният министър съобщи, че България поддържа политиките на Новия градски дневен ред и удостовери аспектите в осъществяването на главните цели, свързани със усилване на процесите по цифровизация в администрацията, използването на дейно електронно ръководство за по-голяма бистрота при вземането на стратегически решения за развиване на градовете, устойчивото обмисляне и дейното включване на локалните управляващи и жителите при вземането на решения.

В рамките на форума зам.-министър Деница Николова посети и ревю, където бяха показани част от огромни инфраструктурни планове, които предстоят да се осъществят в Малайзия и района. Сред тях са нови жилищни и офис центрове, системи за образован обществен превоз, ограничения за запазване на околната среда и други Тя се срещна и с модел на публично-частно партньорство при реализацията на огромни инфраструктурни планове. Един от тях е план за създаване на скоростно ж.п. трасе сред Сингапур и Малайзия, както и с опита на малайзийските компании при продажбата и ръководството на бизнес и жилищни здания.

Зам.-министър Николова се разписа на стената на форума с посланието " За интелигентни и устойчиви градове ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР