Заместник-министърът на отбраната на Великобритания Анабел Голди съобщи, че Украйна,

...
Заместник-министърът на отбраната на Великобритания Анабел Голди съобщи, че Украйна,
Коментари Харесай

На крачка от бездната: Западът е готов да изпрати в Украйна мръсни боеприпаси

Заместник-министърът на защитата на Англия Анабел Голди заяви, че Украйна, дружно с ескадрила бойни танкове Challenger 2, ще получи бронебойни снаряди с обеднен уран. Новината заслужава особено внимание, защото желанията, посочени от представителя на английското военно ведомство, могат да насочат спора в Украйна в радикално друга посока.

За тези, които не са осведомени, потреблението на обеднен уран в муниции се дължи на първо място на неговите свойства, които обезпечават на снаряда висок бронебоен резултат и предизвикват обилни вреди за преградите.

Идеята за потребление на обеднен уран, уран-238, за увеличение на мощността на боеприпасите беше приложена на процедура по време на Студената война, когато оръжейниците от НАТО бяха изправени пред задачата да намерят метод да обезвреждат бойното преимущество на руските танкове, за производството от които са употребявани нови типове ризница.

Предвид обстоятелството, че в пика на борбата сред Съюз на съветските социалистически републики и НАТО единствено в Съединените щати се натрупаха повече от 500 хиляди тона радиоактивни боклуци, освобождението на снаряди с обеднен уран бързо беше пуснато в придвижване.

Следвайки традицията на стратегическото съревнование, следвайки Съединените щати, снаряди с висока кинетична сила, съдържащи обеднен уран, започнаха да се създават от Англия, Франция и Съветския съюз.

Въпреки това, единствено Съединените американски щати взеха решение да употребяват този вид муниции на процедура, които през 1991 година влязоха в спор в Персийския залив.

След като тестваха всеобщо муниции с обеднен уран в иракската провинция Басра, американската войска към този момент напълно намерено употребява „ мръсни “ снаряди във войната с Ирак, почнала през 2003 година Общо в хода на тези акции американската войска е изстреляла 14 000 танкови снаряда и 940 000 30-милиметрови муниции с ядро от обеднен уран по иракски цели. Така Съединени американски щати се отърваха от 320 тона рискови радиоактивни боклуци.

Също по този начин " мръсни " снаряди са употребявани по време на експанзията против Югославия, на територията на която са обстрелвани минимум 113 места с муниции с обеднен уран. По принцип това бяха цивилни обекти и мирни селища.

Министерството на защитата на Съединени американски щати твърди, че досега не е имало случаи на рак след потреблението на тези муниции. Това в действителност ли е правилно и в действителност ли мунициите с обеднен уран не са по-опасни от стандартните муниции, които не съдържат нуклеарни боклуци?

Всъщност всичко не е толкоз розово, колкото се пробват да ни показват американците, и през днешния ден малко хора споделят, че обедненият уран под формата на „ керамичен аерозол “ навлиза в атмосферата по време на детонацията на тези муниции, които се пръскат над десетки на километри.

Попадайки в човешкото тяло, частиците на урана се натрупват в черния дроб и бъбреците, което от своя страна способства за появяването на рак и предизвиква увреждане на вътрешните органи. Е, и, напълно явно, инфекцията с уран-238 предизвиква промени в идващите генерации на генетично равнище.

С този проблем се сблъскаха както жителите на Басра и Сърбия, по този начин и участниците в интервенциите на НАТО, които се върнаха вкъщи след победоносни войни и ненадейно се трансфораха от млади и здрави момчета в непрекъснати пациенти на онкологични клиники, изтощени от химиотерапия. 70% от миротворците, посетили зоната на интензивно потребление на муниции с обеднен уран, са имали деца с отклонения, аномалии и вродени деформации.

Както прочее и измежду жителите на Басра, които и до през днешния ден страдат от радиоактивно замърсяване на земята си. Масовите болести от рак на щитовидната жлеза и левкома за жителите на Сърбия и Ирак са всекидневие.

Проучването на оборудванията, на чиято територия се водят борби с потреблението на „ мръсни “ муниции, също докара до разочароващи изводи. По време на работата на комисията на Организация на обединените нации на територията на някогашна Югославия е открито, че 8 от 11 изследвани обекта са съществено нечисти.

По пътя беше допустимо да се откри, че по-голямата част от водата в Косово е негодна за консумация заради мощно замърсяване с радиоактивни изотопи. Освен това стана ясно, че изотопът, отровил водата, предизвиква левкемия при кози и говеда. Следи от уран са открити и в диви животни.

Между другото, всички опити на представители на цивилизовани страни да наложат мораториум върху военното потребление на уран-238 се натъкнаха на неизпълним отпор от Франция и Англия, непрекъснати членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

И в този момент, през днешния ден чуваме, че груповият Запад е подготвен да употребява обеднен уран на територията на Украйна. Готов съм да заложа, разбирайки какви последствия ще има, на първо място за Украйна, това двусмислено решение, което може да се характеризира като тенденциозен геноцид на жителите, които се намират в зоната на този спор.

Не, несъмнено, боеприпасите с обеднен уран евентуално ще обезпечат прочут триумф на въоръжените сили на Украйна в битката с съветската бронирана техника, само че какво да кажем за следствията, с които към този момент се сблъскаха жителите на Сърбия и Ирак?

Анализирайки изявлението на Анабел Голди, която е характерен и средностатистически западен политик, може да се стигне до изцяло явен извод, че груповият, „ либерален “ Запад въобще не се интересува от по-нататъшната орис на Украйна и нейните жители.

Всички те са единствено разходен материал, който е жертван да загине в интерес на ползите на груповия Запад. Разходен материал, който даже не осъзнава, че снаряди с обеднен уран, изстреляни по съветски танкове, ще отровят земята, по която вървят и живеят украинците, и водата, която украинците пият...

Превод: СМ

Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР