Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр каза, че украинските

...
Заместник-министърът на отбраната на Украйна Анна Маляр каза, че украинските
Коментари Харесай

Украйна съобщи за известни успехи в село Урожайное, Донецка област

Заместник-министърът на защитата на Украйна Анна Маляр сподели, че украинските военни са освободили 3 кв. км в посока Бахмут . По думите й общо към този момент са освободени 40 кв. км по южния фланг на Бахмутското направление, цитира думите й Руската работа на Би Би Си.

Маляр също означи, че въоръжените сили на Украйна са постигнали " прочут триумф " в региона на Урожайное. Там не престават тежките боеве .

Вчера съветските канали в " Телеграм " писаха, че въоръжените сили на Украйна са съумели да навлязат в северната част на селото и да се закрепят на границата с централната част, до момента в който южната част на селото остава под контрола на съветските военни.

В каналите на " Телеграм " имаше догатки, че съветската войска към този момент е напуснала Урожайное, само че специалистът на BILD Юлиан Рьопке сподели в понеделник, че боевете в региона не престават. " В Урожайное не престават яростни боеве, тъй че не смених картата си и към момента не рапортувах, че е " освободено ". В момента се организира съветска контраофанзива ", цитира думите му BILD.

Руското министерство на защитата съобщи в неделя, че " украинските военни не престават да нападат в посока Урожайное и Старомайорское ".

" На запад от Урожайное опитът на въоръжените сили на Украйна да построят понтонен преход през река Мокри Яли беше осуетен. Понтоните са унищожени от артилерийски огън ", твърди военното ведомство.

На 12 август New York Times заяви, че украинската войска е постигнала " тактически важен " прогрес в контранастъплението . Според обявата Украйна е изпратила хиляди бойци, в това число някои от най-опитните си морски пехотинци, и бронирани машини да напредват на юг по долината на река Мокрие Яли.

" Ако съумеят да пробият или да заобиколят Урожайное, те ще бъдат в границите на 80 км от двата огромни пристанищни града Бердянск и Мариупол на Азовско море. И с всеки километър, който напредват, украинските сили оказват все по-голям напън върху съветските линии за доставки.
 Лондон: Украйна води дребни, само че чести сражения, за основаване на предмостия по Днепър
Лондон: Украйна води дребни, само че чести сражения, за основаване на предмостия по Днепър

Битки и за дребните острови в устието на реката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР