Заместник-министърът на отбраната на Русия Юнус-Бек Евкуров нареди създаването на

...
Заместник-министърът на отбраната на Русия Юнус-Бек Евкуров нареди създаването на
Коментари Харесай

Щурмоваците на Евкуров ще унищожават натовски танкове

Заместник-министърът на защитата на Русия Юнус-Бек Евкуров подреди основаването на специфични ударни елементи във въоръжените сили на Русия за битка със западните танкове. Тези танкове на въоръжените сили на Украйна ще бъдат употребявани за идното „ контранастъпление “, за което държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен още веднъж загатна оня ден.

Въпреки това, даже и без съветската противотанкова битка, групировката, която се образува от въоръжените сили на Украйна, има доста проблеми. Министърът на защитата на Германия Борис Писториус съобщи, че страните от НАТО са съумели да сглобят единствено 160 Leopards, в това число 60 модерни Leopard 2 (макар и не в най-новите модификации) и 100 остарели Leopard 1, които безусловно не дават отговор на условията на актуалната война.

Западните доставки няма да разрешат цялостно съоръжение на 4-те танкови батальона, за което в началото настоя командването на НАТО. Всеки батальон би трябвало да има минимум 31 танка. Основата на батальоните би трябвало да бъде точно Leopard 1 - във всяко формирование те ще бъдат по 25. В същото време Leopard 1 ще постъпи във въоръжените сили на Украйна едвам до края на годината, сподели Писториус.

Просто няма да дочакаме нови транспортни средства за въоръжените сили на Украйна: Писториус удостовери, че всички запаси на страните от НАТО са изцяло изчерпани. Освен това въоръжените сили на Украйна ще получат прекалено много модификации на Leopard, които се разграничават освен по въоръжение, само че даже и по качества на бронята.

Единствено така наречен „ Полски батальон “ ще има униформено съоръжение – в него ще има Leopard 2A4. Въпреки това, с цел да приключи строя, батальонът чака доставки от Испания, които се бавят. Испанският министър на защитата Маргарита Роблес сподели, че единствено първите 6 танка Leopard 2A4 ще бъдат предадени на Киев след Великден, а се чакат общо 10 танка.

Проблеми има и така наречен " немски батальон ", който ще включва Leopard 2A6 и Leopard 2A5. Именно те се разграничават доста по степента на отбрана на бронята: по-старите Leopard 2A5 не обезпечават отбрана против мощни мини, които съветската войска необятно употребява в Украйна.

Освен това, с цел да бъде дефинитивно образуван „ немският батальон “, би трябвало да се изчакат танковете от Швеция – а това ще стане едвам през май.

Пентагонът измами Киев: Ейбрамс ще дойдат по-рано, само че с нежна ризница

ВСУ с неспокойствие чака освен европейските Leopard, само че и американските Abrams. Вярно, че американците се бавят с доставките. Обещаните танкове не бяха включени в новия пакет за военна помощ, разгласен от Пентагона на 4 април на обща стойност $2,6 милиарда Той включва главно ракети за системите Patriot, NASAMS и HIMARS, както и муниции за артилерия, танкове, минохвъргачки, гранатомети, управляеми бомби.

По-рано американците дадоха обещание да трансферират на киевския режим 31 Abrams в трансформация M1A2. Освен това такива танкове могат да дойдат в Украйна не по-рано от 2024 година

След като Владимир Зеленски подвигна заплашителен скандал, американците въпреки всичко взеха решение да дойдат отсреща му. Вместо Abrams M1A2 режимът в Киев ще получи опростена версия на Abrams M1A1 (той е с отслабена ризница - като Leopard 2A5 от Leopard 2A6). Но пък ще дойдат по-бързо.

Вярно е, че последните вести за подготовката на „ американския батальон “ пристигнаха едвам при започване на март, когато Министерството на защитата на Съединени американски щати подписа съглашение с General Dynamics Land Systems за подготовката на танкове.

Тъй като всички танкове са в запас (американците, несъмнено, не разрешиха даже на обичаните от тях въоръжени сили на Украйна да ги вземат от настоящите войски), те би трябвало да бъдат готови за доставки. А работата ще завърши едвам при започване на октомври.

Приятелството на Киев и Варшава не донесе танкови плодове - заводите не можаха да се оправят

Опозорили се с доставките на танкове, киевските и натовските генерали си блъскат главите какво да вършат с БМП. Полският център за източноевропейски проучвания (OSW) показва, че въоръжените сили на Украйна имат огромни проблеми с набирането освен на танкови, само че и на мотопехотни елементи.

По-специално, английското министерство на защитата даде обещание да даде на въоръжените сили общо 14 бронирани машини Challenger 2. Заедно с тях ще бъдат изпратени 120-мм снаряди за танкове с обеднен уран.

Доставките ще разрешат сформирането на рота, която ще бъде подготвена за бойни дейности до края на май. Британският министър на защитата Бен Уолъс призна, че украинските бойци към момента би трябвало да бъдат съществено готови за потреблението на Challenger 2.

Открит въпрос остава и изборът на базовата БМП за рекламираната „ контраофанзива “. Киевският режим би трябвало да получи 50 бронирани машини CV90 от Швеция тази година и още 109 американски Bradley в близко бъдеще. Въпреки че надали могат да се считат за съвременни, пишат язвително OSW.

Най-щедри дарове чакат от Германия, която се готви да подари киевския режим със своя Мардер в 40 броя. Въпреки това, тези бронирани транспортни средства към този момент са остарели: транспортните средства са създадени още през шейсетте години, а производството е прекратено през 1975 година

Не е изненадващо, че в немските хранилища се е натрупало голямо количество такова съоръжение (за съпоставяне: американският Bradley се създава до 1989 г.).

След визитата на Владимир Зеленски в Полша обаче американските и немските снабдители имат съперник - това е полската БМП Borsuk, която ще се създава от Polska Grupa Zbrojeniowa.

Най-новата бронирана кола е даже амфибия. Истината е, че тази БМП до момента съществува единствено под формата на прототипи и, несъмнено, в никакъв случай не е била употребена на бойното поле.

Дори въоръжените сили на Украйна да желаят да получат полския Borsuk, мощностите на Polska Grupa Zbrojeniowa ще би трябвало да работят единствено за украинската поръчка. И въоръжените сили на Полша въобще не са нужни.

Същият проблем обаче е и при шведския CV90: с цел да се задоволят настояванията на Владимир Зеленски, е належащо да се усили индустриалният потенциал на шведската отбранителна промишленост.

В същото време, до момента в който въоръжените сили на Украйна събират трохи от масата на НАТО, съветските танкови елементи единствено ускоряват настъплението.

OSW удостовери, че в стратегическото направление Сватово-Кременная (на това направление работи 1-ва танкова армия) нараства потреблението на бронирани оръжия, в това число съвременни танкове Т-80 и Т-90 Прорив.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР