Заместник-министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов бе изслушан днес в

...
Заместник-министърът на отбраната ген. Атанас Запрянов бе изслушан днес в
Коментари Харесай

Имало дисциплинарен проблем в комуникацията в авиобаза "Граф Игнатиево"

Заместник-министърът на защитата ген. Атанас Запрянов бе изслушан през днешния ден в парламентарната Комисия по защита, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Той отговори на депутатски въпроси по отношение на обстановката в авиобаза "Граф Игнатиевто " от вторник, 24 октомври. " Сутринта част от водачите са съобщили, че не могат да летят, тъй като са обезпокоени от комплицираните атмосферни условия. Ген. Лалов доложи неотложно и в Министерството на защитата се свика съвет, с цел да бъде разисквана обстановката ", сподели той.

Ген. Запрянов категорично акцентира, че водачите изрично не са отказвали да правят бойни полети, така наречен еър полисинг. "Основната причина за терзанието на водачите е липста на задоволително часове нальот. Това ги кара да не се усещат добре готови при тези атмосферни условия. Проблемът не е в горивото ", разкри още зам.-министърът.

"Пилотите се усещат и душевен разколебани, тъй като в базата има 10 ремонтирани мотора, които са доставени, само че не се употребяват. Това също ги демотивира и ги кара да се усещат душевен несигурни. На тях никой не им обяснил, че с тези мотори има проблем с документите, като четири от тях нямат сензори. Очаквам до края на седмицата част от документните проблеми да бъдарт решени ", разгласи ген. Запрянов и регистрира дисциплинарен проблем в връзката сред хората, които правят координацията в авиобазата. "Това би трябвало да бъде изяснено ", безапелационен беше той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР