Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов се включи в

...
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов се включи в
Коментари Харесай

Европейска седмица на спорта #BeActive в Панагюрище

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов се включи в спортния празник в Панагюрище, част от Европейска седмица на спорта #BeActive. Андонов посети Основно учебно заведение „ Проф. Марин Дринов “, където се организираха часове по физическо образование, водени от професионални треньори.

“Щастлив съм да бъда тук и да заваря толкоз деца, подготвени да упражняват в учебно заведение. В момента доста деца по цяла Европа носят същите фланелки, с които сте облечени и Вие и носещи посланието да бъдем дейни. Трябва да покажем на всички, които не спортуват и които бягат от часовете по физическо образование, какъв брой значим е спортът и по какъв начин той се отразява положително върху здравето и цялостната мотивация на човек”, сподели Андонов в приветствието си към учениците на откриването на празника.

Възпитаниците на учебното заведение демонстрираха по какъв начин протичат тренировките по пет типа спорт – футбол, волейбол, хандбал, лека атлетика и тенис на маса, а управлението на учебното заведение се похвали с отличните си класирания на Ученическите игри по тези спортове. Денят завърши с награждаването на най-добре представилите се възпитаници, на които заместник-министърът подари специфични дарове.

Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за поощряване на здравословния метод на живот и се организира за четвърта поредна година в България. Целта на самодейността е да подтиква повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа интензивност.

Национален координатор на самодейността за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от плана на ММС „ Бъди деен - избери твоя спорт и се забавлявай “, който е съфинансиран по Програма „ Еразъм + “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР