Заместник-министърът на иновациите и растежа Красимир Якимов връчи сертификат клас

...
Заместник-министърът на иновациите и растежа Красимир Якимов връчи сертификат клас
Коментари Харесай

Икономическо чудо в български град: Нов гигант строи завод за части за Тесла

Заместник-министърът на нововъведенията и растежа Красимир Якимов връчи документ „ клас А “ на „ ЗиЕс Юръп “ ООД. Той се издава по реда на Закона за поощряване на вложенията (ЗНИ) за плана „ Производство на автомобилни елементи от „ Зиес Юръп “. Размерът на инвестицията е близо 19 млн. лева и се планува да бъдат открити 100 нови работни места.

Проектът е за създаване на нов високотехнологичен цех в Тракия икономическа зона край Пловдив за произвеждане на алуминиеви елементи, които намират необятно приложение в автомобилостроенето и автомобилната промишленост.

„ Този план е сериозна стъпка в развиването на българо-китайските стопански връзки, а местоположението за осъществяването му – Пловдив, се е потвърдила като привлекателен център за вложения. Това демонстрират и четирите плана, които Министерството на нововъведенията и растежа е сертифицирало през 2023 година в региона, на обща стойност близо 135 млн. лева и разкритите над 330 работни места “, съобщи зам.-министър Якимов.

По думите му, МИР работи интензивно за подобряването на бизнес климата в страната, като това се отразява удобно и на заетите лица в другите браншове. Зам.-министър Якимов добави, че по ЗНИ от началото на годината са издадени 10 сертификатa за над 78 млн. лева, които ще открият близо 400 нови работни места в Перник, Русе, Пловдив, Балчик и София.

Изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Мила Ненова акцентира, че планът на „ ЗиЕс Юръп “ отваря нова опция за китайските компании в България. Тя акцентира положителното съдействие на Агенцията с Тракия икономическа зона, като ги дефинира като извънредно готови за посрещане на вложители.

На церемонията край Пловдив участваха още Н. Пр. госпожа Дай Цинли, ексклузивен и пълномощен дипломат на Китай в България, изпълнителният шеф на Българската организация за вложения Мила Ненова, кметове на общини, представители на локалния бизнес, изпълнителният шеф на " Тракия икономическа зона " Пламен Панчев и други

По-късно денем зам.-министър Якимов и посланикът на Китай организираха работна среща, на която разискаха двустранните стопански връзки сред двете страни, както и опциите за вложения и развиване на нововъведенията.

„ Зиес Юръп “ е с предмет на активност – научноизследователска, развойна активност и произвеждане на алуминиеви и автомобилни елементи, търговия на артикули и технологии и други Част е от групата Shanghai Unison Aluminium Products Co., Ltd., която е основана през 1994 година и е с опит в използването на алуминиеви сплави. Компанията е професионален производител на авточасти от алуминиева сплав, интегриращ дизайн, разработка, произвеждане, продажби и обслужване. Тя е снабдител на авточасти за Tesla, Volvo, Fiat. Освен в Китай има фабрики и в Мексико.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР