Заместник министърът на икономиката Александър Манолев е подал оставка, по

...
Заместник министърът на икономиката Александър Манолев е подал оставка, по
Коментари Харесай

Зам.-министър Манолев е подал оставка


Заместник министърът на стопанската система Александър Манолев е подал оставка, по информация на "Скандал ".

Припомняме, че висша касационна прокуратура стартира инспекция на Манолев. Поводът за нея е обявата от "Медиапул " - "Частна вила с минерален басейн по евро план? Зам. министър Манолев отхвърля ".

Публикациите настояват за осъществени закононарушения, засягащи финансовите ползи на Европейския съюз от лице, заемащо висша обществена служба.

Върховна касационна прокуратура е изискала от Държавен фонд "Земеделие " заверено копие от плана, финансиран по Програма за развиване на селските региони /ПРСР/, представен в изявленията - "Изграждане на жилищна постройка за посетители в м. "Чинар куши " гр. Сандански ".

В хода на инспекцията прокурор от Върховна касационна прокуратура ще снеме писмени пояснения от лица, имащи информация по случая, длъжностни лица от ДФЗ, работили по одобряването на заявката за подкрепяне, последващото оторизиране на заплащанията, както и за съблюдаване на задължението на бенефициента в период от 5 години след подписване на контракта да употребява добитите активи по предопределение и с оглед спазването на наредбата на член 43 ал.1 от Наредба № 30 от 11.08.2008г. за изискванията и реда за даване на безплатна финансова помощ по размер "Разнообразяване към неземеделски действия " от ПРСР за интервала 2007г. - 2013 година

Върховна касационна прокуратура ще разпореди и на органите на Национална агенция за приходите дейности по реда на Данъчно-осигурителен процесуален кодекс.

Миналата година Александър Манолев бе номиниран за поста на транспортния министър, откакто Ивайло Московски подаде оставка.

Манолев е заместник-министър на стопанска система. Той е работил в региона на маркетинга и е заемал позиции на приблизително и висше управническо равнище в редица компании. Назначен за заместник-министър на туризма във второто държавно управление с министър-председател Бойко Борисов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР