Заместник-министърът на енергетиката на Южна Корея Пак Вон-джу се е

...
Заместник-министърът на енергетиката на Южна Корея Пак Вон-джу се е
Коментари Харесай

Южна Корея засилва енергийните си връзки с Русия

Заместник-министърът на енергетиката на Южна Корея Пак Вон-джу се е срещнал с сътрудника си от Русия Антон Инюцин в Сеул, където двете страни са се договорили за усилване на съдействието в енергийния бранш, в това число природния газ, електрическата енергия и възобновимите енергийни източници. Това оповестиха от държавното управление в Сеул, представени от южнокорейските медии.

Този ход е част от политиката на южнокорейския президент Мун Дже-ин да трансформира стопанската система на страната в търсене на благоприятни условия за напредък в районите на Североизточна и Централна Азия, както и Русия като цяло.

Енергийното министерство на Южна Корея също по този начин разгласи проекта на електроенергийната компания KEPCO да подпише меморандум за съгласие за развиването на електропреносната мрежа с съветската енергийна компания " Россети " по-късно през годината.

Меморандумът е част от по-широкия блян на KEPCO да сътвори мултинационална електропреносна мрежа в Североизточна Азия, която включва Китай и Япония.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР