Заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков ще участва в международната конференция

...
Заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков ще участва в международната конференция
Коментари Харесай

Зам.-министър Станков ще участва в конференция за енергийната ефективност и ВЕИ


Заместник-министърът на енергетиката Жечо Станков ще взе участие в интернационалната конференция „ По пътя към съвсем нулевоенергийни здания. Норвежкият опит и провокациите в България “. Събитието е част от календара на първото българско председателство на Съвета на Европейския съюз и ще се организира на 21-ви и 22-ри юни 2018 година в гр. Бургас, „ Експо център Флора “. В рамките на конференцията ще бъде прегледана политиката на Европейски Съюз във връзка с енергийна успеваемост и ВЕИ в постройките, оповестиха от пресцентъра на министерство на енергетиката.

Очаква се през втория ден на събитието – на 22-ри юни 2018 година, от 9:30 до 10:00 ч. да бъде подписано Програмно съглашение по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство за осъществяване на стратегия „ Възобновяема сила, енергийна успеваемост и енергийна сигурност “ сред Комитета на финансовия механизъм, основан от страните-донори и Националното координационно звено към Министерския съвет.

Програмата " Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност " се финансира от финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021. Тя разполага с финансов запас от близо 33 млн. евро, от които 28 млн. евро са безплатна помощ. Това е двойно нарастване на средствата по отношение на предходния програмен интервал, когато бюджетът беше в размер на 15.6 млн. евро.

С предоставените средства ще бъдат финансирани действия, свързани с енергийна успеваемост, оползотворяване на капацитета на възобновимата сила със особено внимание върху хидро- и геотермалната сила. През новия програмен интервал геотермалната сила е изведена като специфичен приоритет в програмата. Оператор на програмата ще е Министерството на енергетиката.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР