Заместник-министърът на електронното управлениеМихаил Стойнов е заснел изходния код на

...
Заместник-министърът на електронното управлениеМихаил Стойнов е заснел изходния код на
Коментари Харесай

ДАНС сигнализира за манипулация на машините за вота, в НС свикват извънреден председателски съвет

Заместник-министърът на електронното управлениеМихаил Стойнов е снимал изходния код на софтуера на машините за гласоподаване, сочи отчет на ДАНС. Това се е случило след първата инспекция на кода, която беше направена на 23 октомври в наличието на специалист от Сиела Норма и представители на записаните за локалните избори партии, обединения и инициативни комитети.

В Народното събрание ще бъде призован втори председателски съвет по тематиката, на който се чака да участват вицепремиерът Мария Габриел и председателятна Централната изборна комисия Камелия Нейкова. Председателят на Народното събрание Росен Желязков разяснява, че тематиката е обвързвана с националната сигурност и гарантирането на изборните права на жителите.

От ГЕРБ-СДС няма да разрешават „ машинен Костинброд “. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на групировката Десислава Атанасова по отношение на отчета на ДАНС и дейностите на зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов.

По думите ѝ случилото се е голям скандал.

Според Движение за права и свободи решенията за идните в неделя избори са две – или анулация на машинния избор, или отлагането на изборите. Пред публицисти Делян Пеевски разяснява отчета на ДАНС, като съобщи, че министър председателят Николай Денков би трябвало неотложно да освободи зам.-министъра на електронното ръководство Михаил Стойнов, както и министъра Александър Йоловски.

" Изборите могат да бъдат анулирани поради всичко, което се случва сега, въпреки че ние печатаме задоволително бюлетини, с цел да обезпечат гласуването на всички жители ". Това съобщи самостоятелният депутат Радостин Василев в коридорите на Народното събрание във връзка разразилия се скандал.

По материала работиха репортерите на Дарик радио Вили Янкова, Мариела Чепелова и Тодор Пантилеев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР