Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи

...
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи
Коментари Харесай

Захариева запозна посланиците на страните от ЕС с приоритетите на председателството


Заместник министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева срещна посланиците на държавите-членки на Европейския съюз (ЕС) в България с целите на идното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

Захариева срещна дипломатите и със стратегически позиции на страната ни по световни въпроси като бъдещето на Европа. Това стана по време на работна среща в Министерството на външните работи, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

„ Както добре знаете, европейската вероятност за страните от Западните Балкани е наш главен приоритет “,посочи министър Захариева. „ За това приказва и залегналата в нашата стратегия среща на върха сред държавните водачи от Европейски Съюз и на шестте страни от Западните Балкани, искащи да станат пълноправни членове на съюза. Това е първият конгрес от сходно естество от срещата в Солун през 2003 година ”, добави тя

В неофициален звук Захариева и посланиците разискаха също вижданията на България за идния спор по многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз, кохезионната политика, упованията на София за Механизма за съдействие и инспекция, както и оферти на европейски функционери кохезионните фондове отсега нататък да зависят от промени в правосъдната система.

В срещата участваха също посланиците на Норвегия и Швейцария, както и представителят на Европейската комисия в България. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР