Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на

...
Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на
Коментари Харесай

Министър Демерджиев взе участие в Регионална министерска конференция по въпросите на миграцията


Заместник министър-председателят по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година и заместник-министър Венцислав Катинов взеха присъединяване в Регионална министерска конференция по въпросите на миграцията в Сараево, Босна и Херцеговина, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Целта на формата бе да бъде засилено и задълбочено съдействието сред страните членки на Европейски Съюз и страните от Западните Балкани за по-ефективно решение на въпросите, свързани с ръководството на миграцията и граничната сигурност, политиките на връщане и реадмисия, както и противодействието на трафика на хора и контрабандата на мигранти. В рамките на конференцията министър Демерджиев организира двустранни срещи със Сюлейман Сойлу, министър на вътрешните работи на Турция, Карин Келер-Сутер, ръководител на Федералния департамент за полиция и правораздаване на Конфедерация Швейцария, както и с министъра на сигурността на Босна и Херцеговина Селмо Цикотич. 

Разговорът с турския министър на вътрешните работи мина в дух на открит и градивен разговор. Двете страни дадоха  висока оценка на постоянния политически разговор, отличното съдействие в региона на вътрешните работи и показаха подготвеност за прагматично и резултатно взаимоотношение по всички въпроси от съвместен интерес, в това число защитата на общата граница и още по-ефективното ръководство на миграционните процеси. Беше реализирана договореност за продължение на двустранния разговор в границите на механизъм на съдействие на равнище заместник-министри на вътрешните работи.

Акцент в диалога на министър Демерджиев с ръководителя на Федералния департамент за полиция и правораздаване на Конфедерация Швейцария, бе положителното съдействие сред България и Швейцария в региона на вътрешните работи и опциите за неговото развиване и задълбочаване. Министър Демерджиев показа напредъка на България в подготовката за присъединение към Шенген и изрази убеденост, че Швейцария ще продължи да поддържа напъните на България в тази област. 



В рамките на двустранната среща с домакина на конференцията в лицето на министъра на сигурността на Босна и Херцеговина Селмо Цикотич, бе дадена висока оценка на ангажираността на Босна и Херцеговина по тематики като граничната сигурност и битката с незаконната миграция и изрази готовността на Министерство на вътрешните работи да поддържа напъните на страната за справяне с настоящите миграционни провокации посредством шерване на професионален опит и експертиза.

В изявлението си по време на конференцията заместник-министър Венцислав Катинов акцентира нуждата от търсене на всеобхватни решения на общите миграционни провокации, както и по-добра съгласуваност и обмисляне на взаимни дейности от страна на страните в района. Заяви, че България, и в частност Министерство на вътрешните работи, е мощно ангажирано и реализира интензивно взаимоотношение с всички европейски и интернационалните сътрудници в региона на ръководството на миграцията. Посочи също по този начин основното значение на предварителната защита на незаконната миграция и положителното съдействие с страните на пренос и генезис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР