Заместник министър-председателят по ефективното управление в лицето на Калина Констатинова

...
Заместник министър-председателят по ефективното управление в лицето на Калина Констатинова
Коментари Харесай

Пощите стават гишета и на държавната администрация

Заместник министър-председателят по ефикасното ръководство в лицето на Калина Констатинова ще упражнява правата на страната като едноличен притежател на капитала на „ Български пощи”.

Решението е взето на днешното съвещание на Министерски съвет, съобщи държавната осведомителна работа. Досега сдружението беше " под шапката " на Министерството на превоза и известията.

Развитата мрежа на държавния пощенски оператор е подобаваща за основаването на единни центрове( " на едно гише " ) за сложно административно обслужване. Тя обгръща цялата страна, в това число и труднодостъпни региони.

Промяната е заложена в съдружното съглашение и се чака в близко бъдеще да има повече детайлности по какъв начин услугите ще се дават на жителите и бизнеса. Идеята за това датира още от 2015 година

Какво да чакаме?

По този метод на гишето в пощата се чака жителите да могат да си извадят разнообразни документи, за които в този момент би трябвало персонално в общинската или държавна администрация, кадастър. Пример за документи, които биха могли да се получат посредством пощите са скици за парцели, свидетелства, удостоверения и др.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР