Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел ще

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел ще
Коментари Харесай

Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Брюксел днес и утре

Заместник министър-председателят и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на работно посещаване в Брюксел през днешния ден и на следващия ден, оповестиха от Министерството на външните работи.

В рамките на визитата си Мария Габриел ще организира двустранни срещи с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, както и със заместник-председателя на Европейската комисия Маргаритис Схинас и с европейския комисар по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон.

В диалозите си вицепремиерът и министър на външните работи ще разиска осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност, присъединението на България към Шенген и еврозоната, както и настоящи тематики от европейския дневен ред.

Припомняме, че Мария Габриел подаде оставка като еврокомисар, откакто беше номинирана от ГЕРБ-СДС за министър-председател. На 22 май тя върна на президента Румен Радев несбъднат първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. На 6 юни Народното събрание избра министър-председател, конструкция и състав на постоянно държавно управление с втория мандат, връчен на ПП-ДБ, а Мария Габриел влезе в състава на постоянното държавно управление като вицепремиер и министър на външните работи.

Източник: Българска телеграфна агенция

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР