Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава

...
Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава
Коментари Харесай

Екатерина Захариева отива в Сараево на среща с колегите си от Западните Балкани


Заместник министър-председателят и министър на външните работи Екатерина Захариева отпътува за Сараево, столицата на Босна и Херцеговина, за присъединяване в работна среща с министрите на външните работи на Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Република Македония, Сърбия и Черна гора – Дитмир Бушати, Игор Църнадак, Беджет Пацоли, Никола Димитров, Ивица Дачич и Сърджан Дърманович.

На 16 март, петък, ще обсъдят оповестената при започване на февруари Стратегия за надеждна вероятност за разширение и засилен ангажимент на Европейски Съюз към страните от Западните Балкани, саобщиха от Министерство на външните работи.

Сред тематиките е използването на договореностите от Срещата на върха на страните от Берлинския развой, състояла сe през юли 2017 година в Триест, както и подготовка за идната среща в Лондон.

За присъединяване са поканени също държавният министър за Европа и Америка в държавното управление на Обединеното кралство сър Алън Дънкан, шефът на Генералната дирекция на Европейската комисия по политика за съседство и договаряния за разширение Кристиан Даниелсон и генералният секретар на Регионалния съвет за съдействие Горан Свиланович. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР