Заместник министър-председателят Асен Василев взе участие в престижния семинар Амброзети

...
Заместник министър-председателят Асен Василев взе участие в престижния семинар Амброзети
Коментари Харесай

Асен Василев призова за общи преговори за газови доставки и за земеделски продукти

Заместник министър-председателят Асен Василев взе присъединяване в влиятелния семинар " Амброзети " по покана на уредниците. Той показа българска визия за Европейския съюз в границите на панел с някогашния италиански министър ръководител Марио Монти и гуверньора на централната банка на Нидерландия Клаас Нот.

В своето изявление Василев подчертава върху нуждата от смяна на институциите в такива, които ще разрешат на хората да остават и да се осъществят в личната си страна и в Европа. Той акцентира, че има общи провокации, които изискват мощен и обединен Европейски съюз. Този отговор би трябвало да отиде оттатък глобите и да включва общи договаряния за газови доставки и за аграрни артикули. За задачата Европейски Съюз не би трябвало да се задоволява с ръководството на рецесии, само че и да има споделени цели и механизми за постигането им, които да дават действителни резултати в живота на европейските жители.

" Европа би трябвало да се осмели да има фантазии и да построява жители на Европа ", сподели вицепремиерът Василев.

Министър Василев е първият български участник на конгрес " Амброзети " – влиятелно интернационално събитие, на което всяка година държавни ръководители, министри, представители на европейските институции, предприемачи и специалисти от целия свят разискват настоящи въпроси за развиването на стопанската система и обществото като цяло, оповестиха от Министерството на финансите.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР