Заместник-командващият руските войски в Украйна генерал Сергей Суровикин в момента

...
Заместник-командващият руските войски в Украйна генерал Сергей Суровикин в момента
Коментари Харесай

Москва: Генерал Суровикин в момента си почива

Заместник-командващият съветските войски в Украйна военачалник Сергей Суровикин " сега си почива ", съобщи народен представител от ръководещата партия, съобщи Ройтерс.

Андрей Картапалов, който е началник на комисията по защита към съветската Държавна дума, популяризира в обществените мрежи видео, в което споделя: " Суровикин сега си почива. Не е разполагаем към този момент ". 

По време на метежа на " Вагнер " Суровикин, именуван от съветските медии назовават " военачалник Армагедон " поради нападателната му тактичност в сирийския спор, популяризира видео, в което приканва наемниците да преустановят дейностите си. Това беше последната му поява в общественото пространство.

Твърди се, че Суровикин поддържа положителни връзки с военната компания на Евгений Пригожин, който от своя страна постоянно хвали генерала и сипе обиди по адрес на военния министър Сергей Шойгу и началника на генералния щаб на съветските въоръжени сили военачалник Валерий Герасимов поради развиването на военните дейности в Украйна.

 В. " Ню Йорк таймс " писа, че по данни на американското разузнаване Суровикин авансово е знаел за протеста и съветските управляващи ревизират дали е бил съизвършител на метежниците.

Някои съветски и интернационалните медии предишния месец разпространиха информацията, че генералът е бил задържан, само че към този момент няма публично удостоверение, а Кремъл отхвърли да дава отговор на въпроси по тематиката. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР