Заместник-командирът на Южния военен окръг на Руската федерация, генерал-лейтенант Олег

...
Заместник-командирът на Южния военен окръг на Руската федерация, генерал-лейтенант Олег
Коментари Харесай

Убит е висшият руски генерал Олег Цоков

Заместник-командирът на Южния боен окръг на Руската федерация, генерал-лейтенант Олег Цоков, е погубен в Бердянск, удостоверяват локалните съветски канали.

Новината за ликвидацията на съветския военнопрестъпник се появи в украински източници, които не оповестиха никакви детайлности по какъв начин и какво тъкмо е станало.

В същото време от съветските Телеграм канали в Бердянск се леят жалейки за гибелта на касапина, който от 5 години е включен в листата за отстрел Миротворец, написа OFFNews.

Най-вероятно точно там е бил ситуиран аварийният команден пункт на 58-а войска, където тази сутринн Цоков получи от ВСУ билет за небесния концерт на Кобзон. Според съветските канали ударът по хотел Дюн е бил нанесен с далекобойна английска ракета Storm Shadow (Буреносна сянка).

На мястото на попадението са починали огромен брой други висши съветски офицери, пишат украинските медии. Цоков бе тежко ранен през септември предходната година, само че оцеля. Днес обаче ВСУ си написаха домашното до край.

От началото на огромната война на 24 февруари предходната година досега на фронта в Украйна са починали повече от 10 съветски генерали.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР