Заместник-кметовете на Община Видин Десислава Тодорова и Светослав Скорчев бяха

...
Заместник-кметовете на Община Видин Десислава Тодорова и Светослав Скорчев бяха
Коментари Харесай

Празници в град Дунавци и село Динковица

Заместник-кметовете на Община Видин Десислава Тодорова и Светослав Скорчев бяха публични посетители на откриването на обичайния панаир на град Дунавци, който тази година се организира на 4 и 5 юни.

Поздравление от името на кмета на Видин доктор Цветан Ценков и от свое име сервира Десислава Тодорова. Тя връчи на кмета на град Дунавци Димчо Скорчев приветствен адрес. „ Използвам хубавия мотив, с цел да Ви поздравя за силата и напъните, които полагате, с цел да продължи да се развива публичният живот в Дунавци. Празници като днешния са опция хората да се веселят дружно и да основават потребни контакти. А когато хората живеят заедно, те по-лесно се оправят с провокациите и сплотяват сили за възстановяване на образа на своето отечество. Затова съм сигурен, че всички Вие и отсега нататък ще бъдете грижовни стопани на град Дунавци и ще преобразявате неговия образ “, написа в приветствения адрес от видинския кмет.

Откриването на панаира продължи с къса стратегия. Първи на сцената излязоха домакините. Децата от Основно учебно заведение „ Христо Ботев “ – гр. Дунавци пяха песнички и рецитираха стихчета, а след тях известни национални песни показаха певиците от група „ Росен здравец “. Със свои осъществявания се включиха и самодейци от видинските села Иново и Антимово, съставът към Народно читалище „ Феникс-2020 “ – гр. Дунавци, както и самостоятелни реализатори. А по-късно за жителите и гостите на Дунавци пя националната певица Айшенур.

Днес се организира и обичайният събор на село Динковица. Гост на събитието беше секретарят на Община Видин Валери Димитров. Той поздрави жителите на обитаемото място и връчи на кметския наместник Любчо Димитров приветствен адрес от видинския кмет доктор Ценков, в който написа: „ Радвам се, че хората тук сплотяват старания, с цел да преобразяват своето отечество и дружно да се оправят с житейските провокации. Сигурен съм, че както и до момента, всички Вие ще бъдете положителни стопани на село Динковица, с цел да се радвате на плодовете на своя труд! Нека във всеки дом да има здраве, съгласие и благополучие! “.

За положителното въодушевление на всички присъстващи се погрижиха Градският духов оркестър и Ансамбълът за фолклорни песни и танци „ Дунав “. Празникът в Динковица продължи с жива музика на площада на селото.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР