Заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов прие поканата да участва на

...
Заместник-кметът по транспорт Тодор Чонов прие поканата да участва на
Коментари Харесай

Обменяме опит с Испания за екологичния транспорт


Заместник-кметът по превоз Тодор Чонов одобри поканата да взе участие на 25 ноември в уебинар за градската подвижност и интелигентните градове. Събитието е проведено от Търговско-икономическата работа на Посолството на Кралство Испания. Поканата бе отправена от ръководителя на Търговския офис на посолството Роберто Руис, който през днешния ден посети Община Пловдив. В срещата взе участие и зам.-кметът по екология Анести Тимчев.

Целта на форума е да бъдат свързани някои от най-иновативните градове в Испания и България за съдействие и обмяна на опит в региона на превоза и екологията.



Роберто Руис прояви интерес към плана на Община Пловдив за основаването на общинско транспортно сдружение за екологичен превоз. Идеята е планът да бъде показан по време на уебинара за градска подвижност.



Проблемите със заводите за преправяне на боклуци в Цалапица и Шишманци, както и с разделното събиране на отпадъците от пловдивчани, бяха повдигнати от Анести Тимчев. Той срещна госта и с опциите на развиване на депата за преправяне на битовите боклуци, като се спря и на плановете, върху които Община Пловдив работи в тази тенденция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР