Заместник-кметът по сигурността и обществения ред Илия Коев откри вчера

...
Заместник-кметът по сигурността и обществения ред Илия Коев откри вчера
Коментари Харесай

Съветът за борба с наркотиците обсъди борбата срещу дрогата във Варна

Заместник-кметът по сигурността и публичния ред Илия Коев откри през вчерашния ден първото за тази година съвещание на Общинския съвет за предварителна защита на използването на наркотични субстанции. Форумът се организира в залата на Младежкия дом във Варна.

Акцент в диалозите бяха последните трендове в използването и разпространяването на наркотични субстанции и новите провокации и опасности, пред които са изправени младежите на града. Обсъдени бяха настоящите тактики и ограничения за битка и ограничение разпространяването и използването на наркотични субстанции, както и дейностите по предварителна защита. Беше изработен и миналогодишен разбор и рекапитулация на казуса с опиатите във Варна.

В рамките на съвещанието членовете на Съвета се срещнаха с Проекта за изменение и допълнение на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите на Министерски съвет и одобриха План на дейностите за 2024 година

Голем интерес провокира представянето на Венцислав Василев, народен координатор по понижаване предлагането на наркотични субстанции, който срещна участниците с плана на новата Национална тактика за битка с опиатите (2025-2029 г.).

На събитието участваха съдии, прокурори, полицейски чиновници, представители на здравни и обществени служби, ръководители на непрекъснати комисии към Общински съвет – Варна, шефове на общински дирекции и неправителствени организации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР