Заместник-кметът по обществен ред и сигурност Илия Коев обсъди мерките

...
Заместник-кметът по обществен ред и сигурност Илия Коев обсъди мерките
Коментари Харесай

Варна започна да се готви за летния сезон. Вижте как

Заместник-кметът по публичен ред и сигурност Илия Коев разиска ограниченията за пожарна сигурност във връзка наближаващия летен сезон. В срещата в общината участваха представители на службата по пожарна сигурност, Държавно горско стопанство и представители на туристическия отрасъл.

Здравето и сигурността на жителите са преди всичко. Затова в лицето на Община Варна ще имате цялостна поддръжка във връзка разнообразни ограничения за обезпечаване на пожарната  сигурност, изясни Илия Коев. Той акцентира, че администрацията е в подготвеност да взаимодейства с Министерството на вътрешните работи и в дълготраен проект да се реши казусът с неналичието на работа за пожарна сигурност в курортите. За задачата ще се ревизира наличността на общински пространства или терени, които да се употребяват за пунктове, уточни Коев.

По време на срещата от районен съд ПАБ – Варна бе посочено, че в последните 25 години живущите в курортните комплекси към Варна са нарастнали два пъти. Освен увеличението на броя на туристите, има и 60 000 души, които живеят целогодишно. В непосредственост е и естествен парк " Златни пясъци “. Най-близката пожарна работа е на към 18 км разстояние, обясниха от пожарната, а Илия Коев изрази подготвеност за цялостно подпомагане от страна на общината.

Участниците в срещата ще приготвят обща позиция за трайно решение на казуса с неналичието на работа за пожарна сигурност в курортите към Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР