Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев, заедно с началника на

...
Заместник-кметът по хуманитарни дейности Енчо Енчев, заедно с началника на
Коментари Харесай

Експерти обсъдиха план-приема на учениците

Заместник-кметът по филантропични действия Енчо Енчев, дружно с началника на отдел „ Образование, юношески действия и спорт “ Сашо Щерев взеха присъединяване в работна среща по отношение на организирането на дейностите за обмисляне и одобряване на приема на възпитаници в 8-ми клас в неспециализираните учебни заведения на територията на област Русе за образователната 2020/2021 година по покана на Регионалното ръководство на образованието.

Началникът на РУО-Русе доктор Георгиева, която беше модератор на събитието, показа презентация на осъществения държавен банкет за образователната 2019/2020 година. Броят на учениците в Общините Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Русе, Сливо поле и Ценово, завършващи главно обучение е 1 660, като броят на професионалните гимназии е 13, на профилираните гимназии и междинни учебни заведения – 13, а на обединените учебни заведения – 1. Броят на плануваните паралелки в Държавния план-прием за 2018/2019 година е надлежно: профилирани паралелки – 27 и професионални паралелки – 44. Бяха разисквани разнообразни въпроси, измежду които бе регистриран обстоятелството, че идния банкет следва да дава отговор на условията и трендовете на пазара на труда; издигнат беше въпроса за дефицита на експерти в региона на водния и ЖП превоз, както и в химическата индустрия; бяха дискутирани и опциите за ранно кариерно развиване и насочване на учениците и по-доброто качество на предлаганото им образование.

На събитието участваха още заместител регионалният шеф на Област Русе Валентин Колев, представители на локалните органи на национално показаните организации на работодателите в област Русе, шефове на професионални гимназии и други. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР