Заместник-кмет Култура, археология и туризъм“ съобщи голяма новина за Пловдив

...
Заместник-кмет Култура, археология и туризъм“ съобщи голяма новина за Пловдив
Коментари Харесай

Заместник-кметът Пламен Панов съобщи чакана новина за пловдивските музеи и галерии

Заместник-кмет " Култура, археология и туризъм “ заяви огромна вест за Пловдив и културата на града под тепетата, видя  Plovdiv24.bg. Във фейсбук профила си той прочувствено показа:

Пиша този пост с голяма горделивост и с безпределно неспокойствие! Малко преди среднощ един от хората, на който дължа извънредно доста за това, че съм имал опцията да се изучавам от нея и не преставам да го върша в професионален и човешки проект - госпожа Амелия Гешева ме подкани да видя уеб страницата на Национален фонд " Култура ". Наистина страхотни вести за Пловдив!

ОИ " Старинен Пловдив ", Регионален етнографски музей, Регионална библиотека " Иван Вазов ", Градска художествена изложба, Регионален исторически музей, Регионален природонаучен музей, Държавна опера, Държавен куклен спектакъл и НУМТИ " Добрин Петков " печелят планове на обща стойност 304 386 лева от Фонда.

Не мога да ги разделям, тъй като са си наши, на Пловдив. Искам да поздравя сърдечно екипите на всички общински и държавни културни институти за отдадеността. Зад написването, подготовката и отбраната на един план пред външен донор стои доста труд и изпитание.

В началото на мандата споделих, че ще употребяваме всяка опция за външно финансиране. И до през днешния ден отдел " Култура “ следи, осведоми и оказва помощ, когато е належащо при всяка отворена опция за кандидатстване. Но няма по какъв начин да не загатна, че днешният триумф е вследствие на ЗАЕДНО-то на Европейска столица на културата 2019 година, на политиките, които локалната власт води поредно в областта на културата в последните 10-12 години, въвеждайки конкурсния принцип и критериите за оценка.

Вижда се явно дългият път, който общинските и държавни културни организации в града са извървяли, а резултатите от наученото от Европейска столица на културата и при плановата активност не престават да дават своите плодове няколко години след купата. След тези резултати, #Заедно ще създадем по този начин, че гладиаторите ще оживеят под сцената на Античния спектакъл, ще създадем 1-вата в Европа експозиция от живи екземпляри, редки типове риби и безгръбначни от Антарктическия континент в природонаучния музей, ще следим " Приключения(та) с Аргир " в етнографския музей, ще следим с интерес изследването на кукления спектакъл и многото други забавни хрумвания, които ще се осъществят в Пловдив.

П.С. С оглед отчетната активност на сектор " Култура, археология и туризъм “ можем да се похвалим, че към този момент привлеченото външно финансиране (европейки и национални донори) от планове стигна 1 000 000 през 2022 г.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР