Заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев се изказа ласкаво

...
Заместник изпълнителният директор на БФС Павел Колев се изказа ласкаво
Коментари Харесай

Павел Колев: Над 80% е шансът да играем финална четворка в нашата лига

Заместник изпълнителният шеф на БФС Павел Колев се изрече ласкаво за шампионата Лигата на нациите и оцени високо представянето на футболните ни национали в изявление пред bTV.
Колев разкри, че " лъвовете " имат над 80% късмет въпреки всичко да вземат участие във финалната четворка на своята лига. Стана ясно също, че поради положителните резултати, България се изкачва с една урна в идния чоп за евроквалификациите, който ще бъде изтеглен в Дъблин на 2 декември. " Най-хубавото, в случай че можем да търсим нещо хубаво в това, че не спечелихме групата, директно следствие от класирането в група " С ", е, че в идния чоп за европейските квалификации, в Дъблин на 2 декември, България се изкачва с една урна нагоре - в трета. На процедура значи, че ще имаме единствено два тежки противника, от тези, които са по-силни, от първа и втора урна. Ние сме в трета и от тази урна противник не може да ни се падне. Остават четвърта, пета и шеста, от които ще изтеглим по-леки тимове, най-малко на доктрина. Това се дължи на положителното показване в Лигата на нациите ", обясни Колев. " Конкретно за Лигата на нациите, това което следва е, че четирите спечелили от четирите групи в нашата лига би трябвало да играят крайна четворка - полуфинали и край - и да излъчат победител от тази лига, който ще се класира непосредствено на европейското състезание през 2020 година " " Обаче тези плейофи са планувани за пролетта на 2020 година, директно преди финалите на самото европейско състезание, и в действителност в тях ще играят единствено тимовете, които не са се класирали за европейското през квалификациите, започващи през март следващата година. Ние би трябвало да изчакаме целия цикъл от квалификации за европейското състезание и в случай че в тези квалификации един всред спечелилите в групите от нашата лига - Норвегия, Финландия, Израел и четвърти тим, се класира през квалификациите, тогава ние отиваме да играем крайна четворка в Лига на нациите. Също по този начин е допустимо ние да се качим и да играем като първи тим в нашата лига, в случай че до 7 тима се класират за европейското състезание от квалификациите. Тези 7 тима би трябвало да са пред нас в ранглистата. На процедура е много допустимо. Може би е над 80% шансът България да играе крайна четворка - полуфинал и край, в нашата лига. " " Този шампионат е извънредно сполучлив за страни като България. Самият селекционер Хубчев през вчерашния ден акцентира, че опция за споразумяване на такива другарски мачове на такова равнище, с такава организация и такива мощни противници на процедура няма... Турнирът дава и още една опция, спомагателна, да влезем измежду финалистите на европейското през 2020 година ", разяснява заместител изпълнителният шеф на БФС.
Колев показа и мнението си за представянето на селекцията на Петър Хубчев: " Аз не мисля, че оценката може да бъде друга с изключение на висока. Това са действителностите на българския футбол. Винаги може по-добре, само че съгласно мен този тим показва извънредно израстване в последните месеци, даже може би година - година и половина... Този тим намира себе си. ", съобщи Колев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР