Заместник-главният редактор на Дневник Петър Карабоев коментира случващото се в

...
Заместник-главният редактор на Дневник Петър Карабоев коментира случващото се в
Коментари Харесай

Петър Карабоев: Навални беше морален лидер. Кремъл вижда, че в обществото има напрежение, готово да изригне

Заместник-главният редактор на " Дневник " Петър Карабоев разяснява протичащото се в Русия след гибелта на Алексей Навални.

" Дали чакам следствие? Краткият отговор е не, дългият отговор е не. В Русия не останаха медии, има сътрудници, които работят от чужбина, което е доста по-трудно. Навални е незаменима персона за едно цяло потомство и в този момент цяла генерация би трябвало да си търси харизматичен водач, какъвто в Русия и в чужбина няма сега. Но е реалност, че руснаците не знаеха доста за него. Популярността му, измерена от социолозите, е доста ниска, просто тъй като хората не чуват за него. Той беше погубен, разгласен за екстремист, цялата му организация бе безусловно изтрита. За Русия резултатът и повода да бъде доведен до това ликвидиране или е умрял от непрекъснатия тормоз е, че режимът се усеща нерешителен. Има напрежение, хората излизат по митинги. Кремъл вижда, че в обществото има напрежение и неодобрение, което е готово да изригне по някакъв мотив. Силата на Навални беше, че той беше честен водач. Той се държеше като дисидентите от късния Съветски съюз, той нямаше своя партийна политическа конструкция, само че можеше да излезе и да каже: " Аз тези няма да ги приема, закарайте ме в Сибир, само че аз имам правила и това е непочтено. Не ме е боязън и вие не се опасявайте ". Това притесняваше и дразнеше Кремъл. Имаше хора, които персонално го ненавиждаха и желаеха той да изчезне, тъй като даже от пандиза той можеше да направи доста с едно малко видео ", сподели той в утринния блок на " Нова телевизия ".

" Силата на Навални бе, че се върна в Русия. Той знаеше, че в случай че остане опозиционен водач в чужбина, първо самите руснаци ще кажат " Да бе, ние се печем на цялата работа, нашите хора ги пращат като месо в Украйна и арестуват дамите и децата ни по университетите, а вие си стоите в Мюнхен или другаде и давате ум от чужбина ". Но той отиде и сподели " Не, не, аз съм с вас ". Той разчиташе, че в случай че се прибере, ще го арестуват, ще лежи 1-2 години, само че в действителност режимът се беше трансформирал, беше станал доста по-брутален  и всичко завърши доста бързо ", счита още той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР