Заместник-главният прокурор Иван Гешев е интересен събеседник, с когото се

...
Заместник-главният прокурор Иван Гешев е интересен събеседник, с когото се
Коментари Харесай

Зам.-главният прокурор Иван Гешев пред Dir.bg: Чувството за безнаказаност у някои хора трябва да приключи

Заместник-главният прокурор Иван Гешев е забавен събеседник, с който се води лек и неналожителен диалог. Ето какво показа той за последните акции, в които взе участие прокуратурата.

- Господин Гешев, съвсем не минава седмица, в която да не обявите огромна акция и удар против престъпността? Какво значи това за вашата работа?

- Работата на хората в профилираните структури е доста. Съдиите, прокурорите, следователите и чиновниците работят на лимита на опциите си изключително на база материално-кадровото обезпечаване, с което разполагат. И тези хора заплащат висока цена - в професионален проект - като натовареност, в персонален аспект - като постоянно неявяване от вкъщи и фамилията. Удовлетворението е това, че профилираните структури стартират да дават резултата, за който са основани - секване на незаконни практики и неоправдателни присъди. И то за проведена престъпност, тероризъм и така наречен корупция по високите етажи на властта. Вече може да приказваме за повече правдивост, по този начин чакана от обществото ни. Имайте поради, че спецструктурите са единствените които бяха основани от нулата. Те са единствено на няколко години, само че към този момент са забележими действителни, и то съществени, резултати. Всички тези каузи, които виждате в последно време, са резултат от осъществена доста предварителна работа на прокурори, следователи, чиновници на ДАНС и Министерство на вътрешните работи, а в последно време и на КПКОНПИ. Предстои и доста работа в правосъдните зали.

- Вие поехте профилираната прокуратура. После станахте заместник-главен прокурор. Как гледате на това - повече отговорности на база свършена работа или естествено кариерно развиване?

- Приемам поста си като повече отговорност и доста по-голямо натоварване. Благодарен съм на основния прокурор, че ми предложи такава опция. Имам опция да върша неща, в които имам вяра.

- В какво вярвате?

- В това, че този престъпен преход, в който живеем към този момент 30 години, би трябвало най-сетне да свърши. Сама прокуратурата не може да завърши прехода, само че може да направи доста. Най-вече да увеличи доверието към правосъдната система в обществото и чувството за правдивост в жителите. Разграбването би трябвало да завърши, кражбите би трябвало да спрат, хората би трябвало да усетят, че има страна и тя се грижи и за тях. Чувството за безотговорност и недостижимост у някои хора би трябвало да завърши.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР