Заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав

...
Заместник-главният прокурор и директор на Националната следствена служба (НСлС) Борислав
Коментари Харесай

Сарафов поиска ВСС да освободи Ясен Тодоров като негов заместник

Заместник-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа (НСлС) Борислав Сарафов е изискал Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет да освободи Ясен Тодоров като негов заместител, съобщи „ Лекс “. Предложението е направено през днешния ден.


Преди ден Сарафов даде поръчка, че ще желае освобождението на Тодоров поради изнесените от заместника му информации (какви са те виж тук) по отношение на следствието на гърмежа до кортежа на основния прокурор Иван Гешев. „ Имам огромен проблем с общественото говорене от Ясен Тодоров. Той не съгласува с мен своите медийни изяви, те са негови и на лична отговорност. В себе си премислям дали да не предложа на Висшия правосъден съвет освобождението на господин Ясен Тодоров от административна служба зам.-директор на Национална следствена служба. Той не може и не показва позиции на Националната следствена работа “, сподели през вчерашния ден Сарафов.

Предложението на шефа на Национална следствена служба би трябвало първо да бъде прегледано от Комисията за атестирането и състезанията и по-късно да бъде импортирано за разискване и гласоподаване в Прокурорската гилдия. Дали Борислав Сарафов е изложил претекстове в настояването си и какви са те не е ясно.

Ясен Тодоров беше назначен за заместник-директор на Национална следствена служба през декември 2021 година Предложението за това пристигна от основния прокурор Иван Гешев, а не от Борислав Сарафов.


Тодоров е в Национална следствена служба от 2019 година, където беше нараснал след конкурс. Преди това беше следовател в столичното разследване, контрольор от Инспектората към Висш съдебен съвет, както и член на правосъдния съвет.

БГНЕС потърси за коментар зам.-главния прокурор Борислав Сарафов, който не отговаряше на телефона си.

Пред БГНЕС Ясен Тодоров разяснява, че не е осведомен с желаната му оставка и не знае дали е подадена от Сарафов през днешния ден. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР