Заместник-главен секретар на МВР е заподозрян за трафик на мигранти

...
Заместник-главен секретар на МВР е заподозрян за трафик на мигранти
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Зам.-главен секретрар на МВР е уличен в трафик на мигранти, Австрия го знае

Заместник-главен секретар на Министерство на вътрешните работи е обвинен за трафик на мигранти и Австрия го знае, съобщи пред бТВ някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев.

По думите му, преди австрийската страна не е имала искания към България, само че обстановката с мигрантите е повлияла на отношението ѝ към приемането ни в Шенген.

Той уточни, че от една страна вътрешният министър Калин Стоянов твърди, че външният напън понижава, а от друга мигрантските центрове са претъпкани – в случай че натискът фактически понижава, това би означавало, че защитата на границата се утежнява.

Според него това е евентуалната причина за претенциите на Австрия към страната ни и за настояването за засилено наличие на Фронтекс на границата ни.

Демержиев твърди също, че на финалния стадий от договарянията за Шенген България не е взела участие дейно, а диалогът се е водел сред Австрия и Румъния.

Бившият вътрешен министър отхвърли да назове името на заместник-главния секретар, който по думите му е махленски в трафик на мигранти.

Демерждиев разяснява, че по негово време той бил на по-нисък пост и че би го отстранил, само че времето на мандата му не е било задоволително, с цел да се стигне до този стадий.

Той отхвърли да назове името на служителя, само че съгласно информация на бТВ става дума за Димитър Кангалджиев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР